En iyi korku oyunu dendiğinde akla ilk başta Resident Evil ve Silent Hill gibi oyunların gelmesi doğal. Ancak bir oyunun popüler olmaması, onun kötü bir oyun olduğunu göstermez. Piyasaya çıkmış birçok oyun, yetersiz reklam bütçesi veya farklı nedenlerle oyunseverler görmeden, kaybolup gidebiliyor. Bu yazıda, değeri bilinmemiş korku oyunlarını sıralıyoruz.
Seçtiğimiz 10 Korku Oyunu
Korku oyunu türü, bilinenden çok daha geniş ve çeşitlidir. Özellikle geçtiğimiz son beş yıl, bu tür için harika bir yıl oldu. Listemizdekiler de yakın dönemde çıkmış oyunlar.
Murder House (2020)
Puppet Combo’da çalışan geliştiriciler, sürekli korkunç oyunlar yaratıyor. Bu oyunlar genellikle seri katiller gibi gerçekçi senaryolar etrafında dönüyor. Murder House da bunlardan bir tanesi.
Oyunda katil tarafından paramparça edilmeden önce tansiyon giderek artıyor. Katil ise kanlı bir tavşan kostümüyle, işini yapmaya devam ediyor.
White Day: A Labyrinth Named School (2017)
White Day: A Labyrinth Named School, 2001 yılında çıkan orijinalinden çok daha korkunç bir oyun. Perilerin bastığı liseyi keşfederken geriliyorsunuz. Çünkü okulda sadece periler değil, elinde beyzbol sopasıyla dolanan bir de hademe var.
Koridorlarda ve sınıflarda bir sürü hayalet dolaşıyor. Ancak bunların hepsi kötü niyetli değil. Bazıları sadece sesler çıkarıyor. Bazıları ise oyuncunun karşısına çıkıp, zarar verebiliyor.
Downfall (2016)
Harvester Games tarafından geliştirilen Downfall, eleştirmenlerce beğenilen The Cat Lady’nin devamı niteliğinde bir oyun. Aynı selefi gibi, oldukça ciddi bir konuyu ele alıyor.
Hikaye anlatımı ve oynanışı son derece tatmin edici. Ayrıca Downfall, her oyunun başaramadığını becerip, oyuncuyu duygusal olarak da rahatsız ediyor.
Oyunun en iyi özelliği tartışmasız bir biçimde sanat tarzı. Ağırlıklı şekilde siyah-beyaz olarak ayarlanmış oyunda, dramatik etki yaratmak için belirli sahnelere içgüdüsel renk sıçramaları var.
Observer (2017)
Observer, cyberpunk atmosferi kullanan psikolojik bir korku oyunudur. Fütürizm ve korku türünü, Blade Runner’ı anımsatan bir şekilde harmanlıyor. Oyun, kahramana suçları çözmesi için korkutucu bir alet takımı vererek, bir dizi ahlaki soru soruyor.
Ayrıca Observer dünyasında, Dream Eater adlı bir cihazla insanların zihinlerine girilebiliyor. Bu alet sayesinde, insanların en karanlık düşünceleri ve en kötü sırları açığa çıkıyor.
At Dead Of Night (2020)
Oteller bazen ürkütücü yerler olabilir. Oyundaki otel de aynen böyle çok korkunç bir yer. Psikopat bir katil, karanlık otelin koridorlarında gizlice dolaşıyor. Oyuncunun her ne pahasına olursa olsun, ondan kaçması gerekiyor. Bunun için de iş, gözlere ve kulaklara kalıyor. Çünkü bazen onu köşelerden size bakarken görebilir, gölgesinin yanından geçebilirsiniz. Oyun çok basit olmasına rağmen, etkileyici bir tasarımı var.
Song of Horror (2019)
Son of Horror, kamera açıları, envanter yönetimi gibi özellikleriyle Resident Evil’in ilk versiyonlarına oldukça benziyor. Nesneleri toplamak ve bulmacaları çözmek bu oyunun temelini oluşturuyor. Tabii ki, bu sırada çeşitli korkunç düşmanlardan kaçmak zorundasınız.
Welcome To The Game II (2018)
Haneye tecavüz konusu, video oyunlarında pek fazla işlenmiyor. Reflect Studios’un geliştirdiği Welcome To The Game serisi, bu boşluğu doldurmayı hedefliyor. Kötü niyetli birinin evin içinde gizlendiği fikri, rahatsız edici bir düşüncedir. Oyun, bu korkuyu açığa çıkarıp tetikliyor.
Dead End Road (2016)
Haneye tecavüz gibi, arabanın direksiyonunda geçen korku oyunları da çok sık karşılaştığımız bir şey değil. Dead End Road bu eksikliği gideriyor. Oyun gerçekte zamana karşı bir yarış. Yavaşça takip eden kötülükten kaçarken, aynı zamanda çeşitli engelleri aşmanız gerekiyor. Geliştiriciler, 90’ların sonunda çıkmış gibi duran, retro bir tasarım tercih etmişler.
Northbury Grove (2019)
70’li ve 80’li yıllarda genellikle, psikopatların insanları öldürdüğü korku filmleri ekrana geliyordu. Northbury Grove isimli oyun da, 13. Cuma gibi filmlere saygı duruşu niteliğinde bir oyun.
Oyunda, maske olarak hayvan kafatası takan, kana susamış bir manyak bulunuyor. Yapılması gereken şey ise basit. Bu manyaktan kaçmak. Tabi katil çok hızlı olduğu için, bunu söylemek yapmaktan daha kolay. Bu nedenle saklanmak, kaçmaktan daha gerilimli olsa bile daha faydalı bir strateji.
Visage (2020)
Visage oyununda, karanlık ve ürkütücü bir banliyö evinde, evin trajik geçmişini çözmekle görevlisiniz. Oyundaki karakter bir yandan akıl sağlığını korumak için mücadele erken, öbür yandan çok geçmeden doğaüstü karşılaşmalar yaşıyor.
Visage, klasik korkutma taktiklerini kullanmak yerine, duyularınızla oynayarak önce tedirgin ediyor. Daha sonra korku işin içine giriyor.