En iyi Total War oyunu hakkında karar vermek oldukça zor. Çünkü herkesin kişisel nedenlerle sevdiği bir favorisi vardır. Herkesin sevdiği tarihi dönem farklıdır. Bu nedenle birden fazla oyundan oluşan, en iyi Total War oyunları listesi oluşturduk.
Seri sürekli değişiyor. Total War: Warhammer 3 ile hayatta kalma savaşlarının gelmesi, yeni bir Three Kingdoms oyununun duyurulması ve Total War Saga: Troy’un mitolojiyi de işin içerisine katmasıyla Total War, aynı anda birçok yöne doğru ilerliyor. Ancak serinin temel özelliklerinden bir tanesi, oyunlardaki farklılıklara rağmen hepsinde bir uyum bulunmasıdır. Bir oyundan ötekine geçtiğinizde bağlantıyı hissedersiniz.
Total War ayrıca birçok insan için çok nostaljiktir. Kafanız estiğinde eski bir oyunu tekrar oynamak, çok eğlencelidir.
En iyi Total War oyunları
Rome 2 (2013)
Roma, Total War serisi için her zaman ideal bir ortam olmuştur. Her biri kendi güçlü yönleri olan çok sayıda imparatorluğa sahiptir. Ayrıca, savaşları canlı ve zorlu kılan, görsel olarak da heyecan verici bir sürü askeri birime sahiptir.
Medieval (2002)
Shogun’dan 2 yıl sonra geliştirici Creative Assembly, Avrupa’nın Orta Çağlarında geçen diğer bir oyunla geri döndü. Orta Çağ’daki Avrupa siyasi entrikalar ve savaşlarla doluydu. Bölgede yaşayan çeşitli halklar ve tarihsel olaylar nedeniyle, Avrupa ve çevresindeki bölgeler, şiddetli savaşlar için müsait bir ortam sunuyor.
Shogun (2000)
Shogun’da amacınız, parçalanmış şekildeki Japonya’yı birleştirmenizdir. O sırada savaş ağaları veya daimyolar, kendi bölgelerini kontrol ediyor ve her biri, Japonya’yı askeri bayrağı altında birleştirecek nihai savaş lordu olan shogun olmayı umuyor. Shogun listeye girmeyi hak eden iyi bir oyun.
Empire (2009)
Empire: Total War, strateji oyunları içerisindeki her şeyin ustaca bir birleşimidir. 18. yüzyıl, oyun tasarımı için harika bir ortam sunuyor. Seriye ilk defa gelen yeni deniz savaşları biraz hantal olsa da serinin eksik bir yönünü kapatıyor.
Attila (2015)
Genel olarak Attila, adını iyi yansıtıyor. Ayrıca Rome II ile benzerlikler taşısa da, yeni bir oyun mekaniğine sahip. Attila, Rome kadar güzel bir oyun. Aynı çarpıcı müzik, animasyon ve ses efektlerine sahip. Ancak oyunda çok daha gelişmiş karakterler ve ordu yönetimi var.
Rome (2004)
Rome: Total War, Creative Assembly’nin üçüncü Total War oyunudur. Konu eğer oyun mekaniği ve olağanüstü görsellerin birleşimi ise Rome, PC’de oynayacağınız en iyi oyunlardan bir tanesidir.
Medieval 2 (2006)
Medieval 2, bir ortaçağ krallığını yönetiyormuş gibi hissetmenizi sağlayan destansı ve sürükleyici oyun. Oyunda güzel grafikler ve sinematik anlarla dolu muhteşem savaşlar yer alıyor. Medieval 2 ayrıca oynaması kolay bir oyun. Çünkü kontroller oldukça sezgisel ayarlanmış.
Warhammer 2 (2017)
Total War: Warhammer mükemmel bir oyundu. Devamı olan Warhammer Fantasy ise daha destansı bir deneyim sunarak onu geçmeyi başarıyor. Total War’ın bilindik RTS savaşları hala mevcut, ancak bu oyunda ejderhalar, dev sıçan canavarları ve sırtlarında lazer taşıyan dinozorlar var.
Shogun 2 (2011)
Shogun 2, oynamayı çok zevkli kılan bir oyun tasarımına sahip. Dünya çapındaki bir fethin yerini Japonya’yı birleştirmek için yapılan mücadeleler alıyor. Bölge küçülse bile oyundan alınan zevk asla küçülmüyor. Arayüz paneli ve menü seçenekleri, ortaçağ Japonya’sının tarzında tasarlanmış. AI’ler başta olmak üzere birçok Total Wars eksikliği de bu oyunda gideriliyor.
Three Kingdoms (2019)
Three Kingdoms, 2. yüzyılda ve Çin’de geçen çok iyi bir strateji oyunu. Ayrıca oyunun Total War üzerindeki etkisi de çok büyük. Zor, karmaşık ve genellikle kafa karıştırıcı bir oyun olsa bile savaş simülasyonları oldukça başarılı. Önceki oyunlardan farklı olarak Three Kingdoms’da kahramanlar ve generaller savaşta daha büyük bir rol oynuyorlar.