Her Star Wars yapımı benzer unsurlardan oluşur. Batı kültürünün biraz dokunuşu, Japon tarihinden biraz esinlenme, füturizme çok girmeden eski görünümlü teknolojilerden oluşan bilim kurgu. Visions da diğer Star Wars yapımları gibi bu malzemeri kullanıyor. Ancak geçtiğimiz temmuz ayında, farklı görsel stiller göreceğimizin haberini almıştık. Gerçekten de altı farklı anime stüdyosunün farklı hikaye ve tasarım stillerinden oluşan dokuz bölümlük bir dizi izledik. Star Wars: Visions inceleme yazısında, dokuz bölümü toptan inceliyoruz.
Star Wars: Visions inceleme
Diziyle ilgili en büyük eleştirim, dizi ilerledikçe hikayelerin birbirine karışmaya başlaması. Bölümler tek başına eğlenceli olsa da, ışın kılıcı düelloları çok fazla benzerlik taşıyor. Bir süre sonra aynı düelloyu tekrar izliyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz. O nedenle bütün bölümleri arka arkaya izlemez, arada biraz zaman bırakırsanız, dizi daha keyifli hale gelebilir.
Star Wars son yıllarda içerik patlaması yaşıyor. Evrenden ekrana uyarlanan çok sayıda yapım var. Visions, görsel tasarımlarıyla diğerlerinden farklı ve benzersiz olmayı başarmış. Hayranlara yeni bir atmosfer getiren, Star Wars evreninde aksiyon dolu bir gezinti olmuş.
Özellikle The Duel isimli ilk bölüm harikaydı. Feodal ortaçağ Japonya’sında geçen bir Star Wars yapımı. Bunu yaparken bilim kurgu ile geleneği, Akira Kurosawa ile George Lucas’ı bir araya getirmişler. Gerçekte George Lucas’ın orijinal üçlemeyi hazırlarken Akira Kurosawa’dan etkilendiğini biliyoruz.
Yapım, çeşitli görsel stillerdeki animasyonlarıyla Star Wars fanlarının yanı sıra anime izleyicilerinin de hoşuna gidebilir.
Sonuç olarak Star Wars: Visions, izlerken geçirdiğimiz zamana pişman olmadığımız, başarılı bir animasyon.